2019 välkomnar vi världens första Ski Cruise till Sundsvall!

Den 16 februari anländer Birka Cruises till Sundsvall, världens första renodlade skidkryssning. Under dagen är det flera aktiviteter runt om i Sundsvall, för både besökare och Sundsvallsbor, bland annat på Stora Torget och i Sidsjön. Håll utkik på Visit Sundsvalls Facebooksida och Instagram där vi kommer lägga upp mer information när det närmar sig. Där kan du dessutom tävla om en ny resa till Sundsvall!

Våra kryssningsgäster kan under dagen välja mellan flera utflykter, bland annat kan de åka skidor utför eller på längden, curla eller slipa sin skidteknik med hjälp av en skidcoach.

Alla Sundsvallsbesök börjar på Stenstan Visitor Center i Stadshuset

Stenstan Visitor Center är ett upplevelsecenter som sätter Sundsvalls stenstad i fokus. Här får du som besökare uppleva och interagera med Stenstans historia genom visualisering med modern teknik. Stenstan Visitor Center är startpunkten för dig som besöker staden och omlandet, ett fönster och en vägvisare. Stenstan i Sundsvall utgör ett av de mest renodlade exemplen på en 1890-tals stad som kan ses i Sverige idag. Till upplevelsen bidrar den arkitektoniska mångfalden, de påkostade exteriörerna och den fantasifulla utformningen av detaljer. Kort sagt, den konstnärliga skönheten. Stenstan i Sundsvall är därför definierad som varande riksintresse för kulturmiljövården. Det är inte bara enskilda byggnader som är intressanta, utan i högsta grad Stenstan i sin helhet.

På Stenstan Visitor Center får du uppleva och fördjupa dig i stans historiska arkitektur, men även i människorna som lever och en gång levt där. Du kan också lära dig mer om allt från byggnadernas utsmyckningar, konstnärer och musiker till handelsmän och arkitekter.

Öppet 10-16 den 16 februari.

Lär dig mer om vårt fantastiska Stadshus tillsammans med en erfaren guide. Kostnadsfri guidad tur.

Våra guidade turer startar i Stenstan Visitor Center och tar dig sedan med genom Stadshusets historia, från den storslagna spegelsalen och kanske ända ner till den gamla arresten.

Turerna är kostnadsfria för dig med Visit Sundsvall-band (hämtas ombord på fartyget vid Visit Sundsvalls mässmonter). Begränsat antal platser per tur. Guidad tur sker varje timme kl 11, 12, 13, 14 och 15. Samling inne på Stenstan Visitor Center.

Ta chansen och upplev Stenstans historia under en dramatiserad vandring.

Tillsammans med Stenstans Berättarteater kan du lära dig mer om Sundsvalls historia från 1800-1900-tal och träffa allt från kommunpolitiker till kvinnorättskämpar och revyartister. Här blandas humor med allvar under en glimt av Sundsvalls unika historia.

Dramatiserad guidad vandring  kl 11 och 13 för dig med Visit Sundsvall-band. Biljetter köper du på Stenstan Visitor Center, 80 kr per person. Begränsat antal platser. Turerna är ca en timme.

Samling på Stora Torget vid Statyn.

Testa på i Sidsjön

Under dagen går det även att testa på Snöskovandring på Sidjön.

Snöskor, provapå tur ca 60 min 150:-/pers
Lunch: Gyros lagad över öppen eld på murrikka 100:-/pers.
Betalas via swish på plats i Sidsjön.

Shufflebuss går en gång per timme från hamnen via city.

Sundsvall är en stad full av pärlor

2017 utsågs Sundsvall till Sveriges vackraste stad, enligt arkitektupproret, och det finns gott om hus, platser och detaljer med egna historier att beundra. Här finns ett bra utbud av butiker och restauranger.

För dig som vill handla “unikt” i stan finns det flera butiker flitigt representerade i Stenstan. Vi tipsar bland annat om Nana´s (mode för lite större storlekar), Crib och Kharma (mode och design), Made in Medelpad (lokalt hantverk, mathantverk och design) och Kent Watch & Jewellery (smycken och klockor), Sköna Under (underkläder) Ido Te & Kafferosteri.

Är du ute efter mat och dryck så är Sundsvall helt rätt. Sundsvall har de senaste åren utvecklats som krogstad och är i dag norra Sveriges krogtätaste stad med flera nyöppnade restauranger så som Petters nyöppnade restaurang KÄK men även klassiker som Innergården 1891, Restaurang Grankotten på Norra Berget, Bryners Bistro i Stadshuset, Bastard Burgers, Tant Anci & Fröken Sara, Pinchos, Bite Line, Taste of India och Sea Street Sushi.

För den fikasugne har vi även gobitar som Chocolate House, Espresso House, Pallas Konditori, Stenstans Bageri och Café Charm för att nämna några. 

Välkommen till Sundsvall säger vi till Världens första skidkryssning! 

#skicruise2019

Erbjudanden kommer finnas på flera butiker, caféer och restauranger vid uppvisande av Visit Sundsvall Skipass (Hämtas ombord på fartyget). 

Erbjudanden från butiker – Visa upp ditt Visit Sundsvall nyckelband med skipass för att få din rabatt.

Stenstan Visitor Center Stadshuset Stora Torget
Turistbyrå och upplevelsecenter
20% RABATT – LOKALA DELIKATESSER

Bryners Bistro Stadshusverandan
LUNCH – 100 KR (ord. pris 125 kr)
Orangeriet Stadshuset, Stora Torget
AFTERSKIMENY

Mamma Augustas Kök
Sjögatan 5
AFTERNOON TEA – 185 KR
Serveras mellan kl 13-16. Drop in begränsat antal, boka bord för att säkra din plats, info@baltichotell.com. 

Nanas Butik 42-56
Kyrkogatan 24
Kvinnligt mode stl 42-56
20% RABATT VALFRI VARA

Fanny Köpmangatan 10
Kvinnligt mode
20% RABATT PÅ VALFRI VARA

Kharma
Storgatan 25-27
Kvinnligt mode
20% RABATT PÅ VALFRI VARA

Naturkompaniet
Kyrkogatan 21
Fritidskläder
10% RABATT PÅ ETT KÖP

Sundsvall Chocolate House
Nybrogatan 15
FIKA – 15% RABATT

IDO te & kafferosteri
Nybrogatan 8
En av Stenstans äldsta butiker.
20% RABATT PÅ KAFFE FRÅN EGET ROSTERI

Kent Watch & Jewellery
Storgatan 15
Välsorterad smyckesbutik
50% RABATT PÅ UTVALDA VAROR (bland annat Gantklockor och utvalda smycken från bla Dyrberg & Kern samt Michael Kors.)

Made in Medelpad
Trädgårdsgatan 18
Unikt urval från lokala producenter.
10 – 20% RABATT PÅ UTVALDA VAROR

Akademibokhandeln
Storgatan 22
BOKERBJUDANDE – 159 KR ”Vi ses på Knaust – Vid trappan” (ord. pris 289 kr)

Charm Storgatan 34 & Rederigatan 40
FIKA – 10% RABATT