Minidrakar

Våra minidrakar är alla barn som är nyfikna på Sundsvalls historia. Hos oss på Stenstan Visitor Center finns det nämligen massor att upptäcka för busiga minidrakar.

Här kan du testa dina kunskaper i vårt interaktiva frågequiz, lära dig mer om personer och byggnader i Sundsvall eller göra ett besök den gamla arresten som finns kvar efter att polisen hade sin verksamhet här. 

Du kan även gå på uppdrag som en minidrake – hämta ett kit i receptionen, följ kartan och svara på frågor om Sundsvall. Alla som deltar får ett diplom som visar att de är stolta minidrakar.

 

Minidraken Steniz

Steniz är Stenstan Visitor Centers egen Minidrake, han döptes av barnen som besökte oss under sommaren.
Steniz hittar på massor med bus varje dag bland alla spännande utställningar. Steniz är en riktigt modig minidrake men ibland när han hälsar på i arresten, där det finns både tjuvar och poliser, känns det lite pirrigt i magen men mest roligt. Precis som alla andra drakar i Sundsvall skyddar Steniz staden mot bränder. 

Kom och se när vi skriver ut minidrakar som ser ut precis som Steniz i vår 3D skrivare. 

Steniz minidrake

Stadshusarresten – en dramatiserad familjeföreställning

Ta del av vår nya spännande arrestföreställning för hela familjen!

Sundsvalls första kvinnliga poliskonstapel, Anna-Brita, tar oss med på en dramatiserad guidning genom Stadshuset och den gamla arresten. Under turen får vi möta flera karaktärer, bland andra boven Tjyvtjalle. Stadshuset har ju nämligen varit en polisstation och där har man burat in en och annan buse.

Vi kommer släppa fler föreställningar under hösten, håll utkik.