Visningar för skolklasser

Är du lärare och vill att din klass ska få lära sig om Stenstans historia på ett annorlunda sätt.

En av vår främsta uppgift är att öka barns och ungdomars kunskap om Sundsvalls historia från den stora branden 1888 tills idag, om uppbyggandet av Stenstan samt om människorna som en gång levt och verkat här.

Vi vill gärna samarbeta med skolan!

Ett besök på Stenstan Visitor Center ger garanterat en annorlunda historielektion där barnen själva får möjlighet att navigera bland våra hus, människor och spännande årtal. Här hittar du även information om våra kända konstnärer och musiker genom tiderna.

I ett stort arkiv med filmer, bilder och texter som hela tiden fylls på finns det möjlighet att uppleva vår historia på ett annorlunda sätt genom ny modern teknik. Projiceringar, ett interaktivt akvarium, samt multitouchskärmar där flera användare kan jobba samtidigt är några exempel. Texter och bilder kommer bland annat från museet, samt från våra historieexperter Nils Johan Tjärnlund, Anders Stjernberg och Sven-Åke Boström med flera.

Det går bra att boka en visning med en eller två guider. En guide brukar kunna ta en grupp på 15-30 elever, är ni fler brukar vi dela upp er i två grupper.

Visning av Stenstan Visitor Center inkl rundvandring och filmvisning tar ca 60 min-80 min och är kostnadsfri för skolklasser och andra utbildningar.

Hör av dig om du vill boka ett besök, vi skräddarsyr visning efter era önskemål.

Under året har vi tagit fram en speciellt utformad
workshop för elever i åk 3. 
Läs mer och boka här

Välkommen!