Guidade visningar med personlig guide

Ett besök på Stenstan Visitor Center ger garanterat en annorlunda historielektion. Under en guidad visning hos oss får du genom ny teknik, touchbord och skärmar ta del av Sundsvalls historia, från 1888 fram tills idag.

En perfekt aktivitet att bjuda in till oavsett om ni är en företagsgrupp eller ett privat sällskap.

Det går bra att boka en guidad visning med en eller två guider, vilket är beroende på hur stor gruppen är. En guide brukar kunna ta en grupp på mellan 15-30 pers, är ni fler än så brukar vi dela upp er i två grupper. Bokningsbara tider är måndag-fredag 08:00-18:00.

 

Guidad visning av Stenstan Visitor Center  för upp till ca 55 pers (ca 80 min)
Vår mest populära visning där vi berättar om Sundsvall och Stenstans historia från den stora branden 1888 fram tills idag. Filmvisning om Sundsvallsbranden ca 15 min och rundvandring bland utställningar samt besök i de gamla arresterna.

Pris: 1000 SEK ex moms för en guide 1500 SEK ex moms för två guider

Kort visning av Stenstan Visitor Center för upp till ca 55 pers (ca 30-40 min)
Kort intro och rundvandring, även besök i de gamla arresterna. Avslutas med kort film (3 min)

Pris:  500 SEK ex moms för en guide, 1000 SEK ex moms för två guider

Föreläsning Sundsvall/Stenstans historia (ca 10-30 min)
Stenstan Visitor Center kommer till er konferens för att berätta om Sundsvall och Stenstans historia från 1888 fram tills idag.  Bildspel och ev visning av film. Tidsåtgång och upplägg enligt överenskommelse.

Pris: 1000 SEK ex moms

Sundsvalls polishistoria ca 40 min för upp till ca 55 pers
Följ med på en spännande visning om Sundsvalls polishistoria. Polisen i Sundsvall hade sina lokaler i Stadshuset från sent 1800-tal ända fram till 1974. Spåren av polisens närvaro i Stadshuset är inte alltid enkla att upptäcka. Men två arresteringsceller finns fortfarande bevarade i ursprungligt skick. Under ett besök i arresten kan du till exempel se polisuniformer från olika tidsepoker, lära dig något om ridande poliser, och uppleva den speciella atmosfären i de små cellerna. Introduktion och filmvisning om Sundsvallspolishistoria ca 17 min. Guidning av de gamla arresterna.

Pris: 1000 SEK ex moms

 

Större grupper, fler än 55 personer

Guidad visning av Stenstan Visitor Center för fler än 55 pers (ca 90 min)
Gemensam introduktion i ex. Orangeriet eller Stadshusets restaurang/spegelsal där vi berättar om Sundsvalls och Stenstans historia. Därefter rundvandring bland utställningar och besök i arresterna i mindre grupper om max 30 pers/ guide. Alternativt får deltagarna gå runt bland utställningarna på egen hand och vi placerar ut personal på varje station. OBS! Kostnad för lokalhyra samt ev förtäring i Orangeriet/Stadshusets restaurang/spegelsal tillkommer

Pris: 1000 SEK ex moms guide nr 1,   500 SEK ex moms per extra guider

 

Detta är ett utkast av våra mest populära standardvisningar. Vi kan alltid justera visningarna efter behov och önskemål. För bokning och information kontakta Cecilia Enerud, cecilia.enerud@sundsvall.se eller 060-658 58 01.  

Är ni en skolklass gäller andra priser. Se vidare information under Skolor.

Är ni ett företag, en förening eller ett glatt kompisgäng som vill hitta på något kul tillsammans efter jobbet så finns det även möjlighet till visningar på kvällar och helger på förfrågan. Efter 18:00 på vardagar samt lördagar tillkommer 500 SEK per guide/ timme.